Terug naar archief overzicht

Kinderen hebben veel fantasie…………..maar dat moet ontwikkeld worden.

Peuters doen alles na, kleuters fantaseren er van alles bij. Zij leren samen met anderen te spelen en leren hierdoor steeds meer. Daarom is er voor hen veel speelgoed op de markt om de wereld van de volwassenen na te bootsen.
Speelgoed moet de fantasie niet alleen voldoende ruimte laten, maar ook prikkelen tot zelf doen. Het speelgoed moet voor het kind begrijpelijk zijn en in overeenstemming met de omgeving van het kind. U kunt ook speelgoed lenen bij de SPEEL-O-THEEK.
Als fantasiemateriaal heeft de speel-o-theek zoal: een stofzuiger, keukentjes, poppen met poppenwagens, badjes enz., grasmaaier, barbecue, garages, tankstation, dinosaurusberg enzovoorts. Er is 132 stuks aan fantasiemateriaal. In totaal heeft de speel-o-theek 800 stuks aan speelgoed, verdeeld in bewegings-, constructie- en fantasiemateriaal, gezelschapsspellen, puzzels, speciaal- en zintuiglijk materiaal en Oud-Hollandse Spelen.
Bijna al het speelgoed mag u drie weken lenen. Wilt u het speelgoed langer in huis houden, dan kunt u dit (ook telefonisch) met drie weken verlengen. Het is dus echt wel de moeite waard om lid te worden, of u nu ouder of grootouder bent of regelmatig op kinderen past. Met de zomervakantie in het vooruitzicht heeft u nieuw speelgoed in huis, waar u later geen opslag van heeft. Wat u net vóór de zomervakantie leent, hoeft u pas na de zomervakantie in te leveren.
OOK SCHOLEN, PEUTERSPEELZALEN, KINDERDAGVERBLIJVEN, GROEPEN EN VERENIGINGEN KUNNEN LID WORDEN VAN DE SPEEL-O-THEEK EN BEDRIJVEN KUNNEN VOOR EEN PERSONEELSMIDDAG OOK SPEELGOED LENEN.
Voor hen geldt een ander tarief en voorwaarden en kan het speelgoed 6 weken geleend worden.
De (vrijwillige) medewerksters helpen u graag bij het uitkiezen van het speelgoed.
Breng daarom een bezoek aan speel-o-theek ’t TREINTJE. U vindt de speel-o-theek in zaal 18 1e etage van Cultureel Centrum DE BOODSCHAP, Nassaulaan 62-64 te Rijen. De speel-o-theek is ook per lift bereikbaar en is geopend:
woensdag van 14.30 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 19.45 uur. Wilt u tevoren informatie? Neem dan contact op met het secretariaat: tel. 223529 of via e-mail: treintje@kpnmail.nl.
Al het speelgoed vindt u op www.speelotheektreintje.nl en op de facebookpagina.

23-06-2017


Vrijwilligers

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht om ons team te komen versterken.
De speel-o-theek kan ook uw hulp heel goed gebruiken.
Iedereen is welkom.

Goedkoop

Behoedt u voor een miskoop. Leen eerst bij de speel-o-theek.

We houden de kosten laag

Voor een kleine vergoeding leent u al veel speelgoed bij de speel-o-theek.
Afkopen van de deze kosten kan ook. Zie hiervoor onze abonnementen.