Terug naar archief overzicht

Wilt u educatief speelgoed aanschaffen?

Enkele tips om op te letten!
Goed educatief speelgoed daagt op een leuke manier uit en sluit aan bij wat kinderen kunnen en inspireert tot meer.

Ontwikkeling gaat altijd met kleine stapjes; educatief speelgoed met veel variatie op hetzelfde thema waarin de opdracht steeds een klein beetje moeilijker wordt, boeit beter dan educatief speelgoed met veel verschillende opdrachten met grote verschillen in moeilijkheid. Goed speelgoed leidt kinderen van de ene stap naar de andere.
Voor de basisontwikkeling en educatie is de zintuiglijke beleving belangrijk. Speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen die prettig aanvoelen en ruiken, geven meer uitdaging en concentratie dan soortgelijke basismaterialen van kunststof en metaal.
Bij speel-o-theek ’t TREINTJE vindt je een grote collectie educatief- zintuiglijk/fijne motoriekmateriaal. In een display staan folders over de functie van het speelgoed en tips waarop je bij aankoop of lenen kunt letten.

Ik leer rekenen
Z4246 – Ik leer rekenen

Ik leer lezen
Z4046 – Ik leer lezen

De collectie van zintuiglijk- fijne motoriek bestaat uit 120 stuks, waaronder reken- en taalspelletjes, veters leren strikken, aardrijkskundespelletjes enzovoorts.

Verder kun je kiezen uit bewegingsmateriaal, constructiemateriaal, fantasiemateriaal, een grote collectie gezelschapsspellen, puzzels en Oud-Hollandse spelen.
De vrijwillige medewerksters staan je graag te woord voor het geven van informatie en helpen je graag bij het kiezen van speelgoed.

13-11-2017


Vrijwilligers

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht om ons team te komen versterken.
De speel-o-theek kan ook uw hulp heel goed gebruiken.
Iedereen is welkom.

Goedkoop

Behoedt u voor een miskoop. Leen eerst bij de speel-o-theek.

We houden de kosten laag

Voor een kleine vergoeding leent u al veel speelgoed bij de speel-o-theek.
Afkopen van de deze kosten kan ook. Zie hiervoor onze abonnementen.