Terug naar archief overzicht

Wat kinderen kunnen bouwen.

Het begint al tijdens de babyleeftijd: stapelen en omgooien leidt tot bouwen. We kennen allemaal de stapelkubus, van groot naar klein, anders blijft het niet staan. We beginnen met plankjes van hetzelfde formaat en blokken van allerlei vormen.

Blokken blijven onovertroffen basismateriaal. Kinderen en ouders kunnen de oneindige speelmogelijkheden met hoge speelwaarde van dit traditionele speelgoed (her)ontdekken. Blokken zijn overal bij te gebruiken, voor alle leeftijden, jongens en meisjes.

Van de LEGO primo gaan we naar de LEGO duplo en Nopper. Door de noppen blijven de blokken op of aan elkaar zitten. Van LEGO-blokken, groot of klein kunnen steden, politiebureaus, vliegvelden enzovoorts worden gebouwd. Deze themadozen bevatten vaak onderdelen die alleen daarvoor te gebruiken zijn. Het uitgangspunt moet zijn, dat het kind zelf de voorbeelden kan namaken. Bij de speel-o-theek is veel LEGO-duplo te leen. Bij het lenen van verschillende thema’s kun je een heel dorp bouwen. Alle onderdelen zijn gemerkt, daarom kan bij het opruimen alles weer in de goede krat opgeborgen worden.

Een toren gebouwd met blokken ziet er anders uit dan geconstrueerd uit LEGO of met K’nexx, Lasy of het kleine en de grote Quadro. Er zijn tientallen systemen, meer of minder ingewikkeld en van verschillende grootte, met verschillende mogelijkheden. Ieder kind verdient de kans om verschillende systemen te leren kennen. Via de speel-o-theek zijn ook minder bekende systemen uit te proberen. Met 100 stuks constructiemateriaal is er een ruime keuze.

05-12-2017


Vrijwilligers

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht om ons team te komen versterken.
De speel-o-theek kan ook uw hulp heel goed gebruiken.
Iedereen is welkom.

Goedkoop

Behoedt u voor een miskoop. Leen eerst bij de speel-o-theek.

We houden de kosten laag

Voor een kleine vergoeding leent u al veel speelgoed bij de speel-o-theek.
Afkopen van de deze kosten kan ook. Zie hiervoor onze abonnementen.