Skip to main content

Nieuwsbrief speel-o-theek ’t TREINTJE juli 2023

Klavertjesactie

Beste leners en andere belangstellenden, Inmiddels is de Klavertjesactie beëindigd. Voor 12 organisaties heeft dit het mooie bedrag van € 316,00 opgeleverd. 3 andere organisaties ontvingen een groot bedrag. Er zijn veel superklavers en klavertjes in de buis van de speel-o-theek gedeponeerd. Albert Heijn Rijen en iedereen die ons gesteund heeft met superklavers en klavertjes hartelijk dank hiervoor! Volgend jaar doen we weer mee en hopen dan bij de eerste 3 prijswinnaars te horen. Ons doel voor dit jaar: aanschaffen van magnetisch bouwstenen voor jongens en meisjes is behaald en deze worden besteld.

Vakantiesluiting

Op 15 juli a.s. begint de zomervakantie. Het speelgoed dat vanaf heden geleend wordt, mag tot begin september, dus 9 weken lang, geleend worden. Het is handig wanneer je als lener ruim van tevoren weet welk speelgoed je voor deze tijd in huis wil hebben. Vanaf maandag 28 augustus a.s. mag weer speelgoed omgeruild worden. 

Meedoenregeling

Voor de ontwikkeling van elk kind is het belangrijk dat het kan spelen. Daarom leent speel-o-theek ’t TREINTJE graag speelgoed uit aan iedereen. Een GRATIS abonnement is mogelijk door gebruik te maken van de MEEDOENREGELING via de gemeente. Er kan dan GRATIS een jaar lang een keuze gemaakt worden uit 800 stuks speelgoed om mee te spelen. Ken je een gezin dat hiervoor in aanmerking kan komen? Fijn als je dat aan hen kenbaar maakt. De gemeente geeft graag informatie.

Prijsverhoging

Vanaf 1 september 2023 Jarenlang hanteert speel-o-theek ’t TREINTJE dezelfde abonnementsprijzen. Behalve dat het speelgoed duurder wordt, worden ook prijzen verhoogd van b.v. kantoorbenodigdheden.

De prijzen worden met 10% verhoogd, dus wordt de prijs voor een Boemelabonnement van € 15,00 naar € 16,50 Sprinterabonnement van € 25,00 naar € 27,50 Intercityabonnement van € 45,00 naar € 49,50 De prijsverhoging gaat in, bij het verlengen van het abonnement, of bij het afsluiten van een nieuw abonnement

Pinbetaling is bij ons mogelijk.

Railrunner

De benaming Themapakketten komt te vervallen Hiervoor in de plaats komt de Railrunner. Men hoeft geen lid te zijn om gebruik te maken van de Railrunner. Wel moet je een legitimatiebewijs tonen en je gegevens worden in ons bestand gezet. Bij de Railrunner kun je allerlei spelmateriaal lenen voor € 3,00 per stuk. Het lenen is voor 3 weken. Fijn bij eenmalig lenen van spelmateriaal

Steunpakketten

Omgaan met Verlies, Uit Elkaar en het hebben van een handicap, blijven bestaan. Er wordt voor leners en niet leners een borg gevraagd van € 5,00.

RaboClubSupport:

Inmiddels zijn wij als speel-o-theek hiervoor aangemeld. Eind september 2023 wordt gestemd door de leden van de RaboBank. Heb je wel een bankrekening, maar ben je nog geen lid? Meld je dan hiervoor aan, dan kun je straks je stem uitbrengen op ons en op andere organisaties. De speel-o-theek heeft als bestedingsdoel gemeld: aanschaffen van nieuwe software-apparatuur voor de uitleenadministratie. De huidige is sterk verouderd en wordt niet meer ondersteund.

ONZE HELE SPEELGOEDCOLLECTIE VIND JE OP: www.speelotheektreintje.nl

het is fijn als je ons op facebook wilt volgen, liken en het bericht delen

M E T   S P E E L- O- T H E E K   ’t T R E I N T J E   Z I T   J E   O P   H E T   J U I S T E   S P O O R


Nieuwsbrief speel-o-theek ’t TREINTJE mei 2023

- Bericht 1 mei 2023 -

Nieuwsbrief speel-o-theek ’t TREINTJE april 2023

- Bericht 1 April 2023 -

Deze nieuwsbrief staat in het teken van de Klavertjesactie.

Deze actie wordt georganiseerd door Albert Heijn en VipVoorElkaar. De aftrap is op 8 april a.s. (Paaszaterdag) in de passage van Winkelcentrum de Laverije bij supermarkt Albert Heijn. De actie duurt tot 21 mei a.s. 15 sociale organisaties doen dit jaar mee en Albert Heijn heeft hiervoor een groot bedrag beschikbaar gesteld. Voor elke besteding van € 10,00 ontvangt de klant bij Albert Heijn een klavertje, dat men kan deponeren in een buis van je favoriete vereniging of stichting. Bij besteding van € 25,00 bij Etos en Gall en Gall ontvangt je een superklaver. Deze kan ingeleverd worden bij de klantenservice van Albert Heijn.

Elke vereniging of stichting ontvangt uiteindelijk een geldbedrag om te besteden voor de eigen organisatie. Het zal leuk zijn wanneer speel-o-theek ‘t TREINTJE veel klavertjes ontvangt en bij de eerste 3 winnaars kan behoren. Op Paaszaterdag staan we zowel namens onze eigen organisatie als voor elkaar, we zijn sociaal en we helpen elkaar. We zijn herkenbaar aan een sjaal met het klavertjeslogo. Zo laten we zien dat we als groep aanwezig zijn.

Wat is er te doen? - Een Rad van fortuin, met leuke prijsjes. - Er staan spellen van de speel-o-theek opgesteld om mee te spelen: vier-op-een-rij, tafelvoetbalspel en tafelbowling. - Men kan zich aanmelden voor vrijwilligerswerk voor één dag bij éen of meer organisaties. - Kinderen kunnen zich laten schminken. Elke organisatie heeft een doel voor besteding van de opbrengst. Deze doelen staan vermeld op de grote banner bij Albert Heijn. Waar wordt de opbrengst bij de speel-o-theek aan besteed? De speel-o-theek wil magnetische bouwstenen aanschaffen voor jongens en meisjes tot de leeftijd van 8 jaar.

Collecte Jantje Beton 2023

De speel-o-theek heeft met de collecte een mooi bedrag opgehaald, namelijk € 513,49, waarvan de helft over enkele weken op de rekening van de speel-o-theek wordt bijgeschreven. Alle gevers, mede namens Scouting Rijen, heel hartelijk dank voor je donatie.

De speelgoedcollectie is inmiddels uitgebreid met: F5546 Peppa Pig Camper G1980 Azul Gezelschapsspel Next Move G0168 Matching block games F4846 Paw Patrol Mission cruiser 

G 1980 Azul

G 0168 Matching Block Game

F 4846 M Ission Cruisser Paw Patrol

F 5546 Peppa Pig Camper In Pixio

ONZE HELE SPEELGOEDCOLLECTIE VIND JE OP: www.speelotheektreintje.nl

M E T  S P E E L-O-T H E E K  ’t  T R E I N T J E  Z I T  J E  O P  H E T  J U I S T E  S P O O R.

2e Nieuwsbrief Februari 2023

-Bericht 1 Februari 2023-

Beste leners en andere belangstellenden, Wanneer je deze nieuwsbrief ontvangt is het bijna carnaval. De speel-o-theek is daarom gesloten van 20 tot en met 26 februari a.s. Wellicht een optie om deze week nog speelgoed en spellen om te ruilen, want tijdens de wintermaanden vragen we speciale aandacht voor spellen voor volwassenen en de oudere jeugd. Het is fijn als jij of iemand anders gebruik wil maken van onze PUZZELBANK

Collecte Jantje Beton 2023 We vragen ook aandacht voor jaarlijkse landelijke collecte voor Jantje Beton tijdens de week van maandag 6 tot met zaterdag 12 maart a.s. In Rijen collecteren de leden van de Scouting en vrijwillig(st)ers van de speel-o-theek. Jantje Beton is een landelijke stichting die zich inzet voor bewegen in de eigen buurt en projecten voor de jeugd. Tijdens de collecteweek gaan zo’n 45.000 collectanten op stap met een collectebus. Jij kunt daar ook bij zijn. Digitaal collecteren door het scannen van een QR-code met een telefoon, is ook mogelijk. De collecterende vereniging of stichting ontvangt later de helft van de opbrengst op de eigen bankrekening om te besteden aan materiaal of andere belangrijke zaken die het spelen van kinderen mogelijk maken. De speel-o-theek wil de opbrengst gebruiken voor de uitbreiding van duurzaam speelgoed. Digitaal doneren kan ook door de QR-code te scannen van Jantje Beton / speel-o-theek. DANK JE VOOR DE DONATIE !!!!!

De speelgoedcollectie is inmiddels uitgebreid met: Bowlingset B1524 Rivier stenen B1924 Astro Venture Space rocket F6546 Kicktrix trainer B1268 Wobbel balance bord B1624 Grill- en leer barbecue F3624 Paw patrol vrachtwagen patroller F3446 Geomag super color recycled C0768 Kiekeboe dierentrein Z0302 Astro Venture Space rocket F6546 Dit speelgoed kan dus geleend worden. Het is ook fijn als je je bevindingen met ons wil delen.

De speelgoedcollectie is inmiddels uitgebreid met: Bowlingset B1524 Rivier stenen B1924 Astro Venture Space rocket F6546 Kicktrix trainer B1268 Wobbel balance bord B1624 Grill- en leer barbecue F3624 Paw patrol vrachtwagen patroller F3446 Geomag super color recycled C0768 Kiekeboe dierentrein Z0302 Astro Venture Space rocket F6546 Dit speelgoed kan dus geleend worden. Het is ook fijn als je je bevindingen met ons wil delen.

B 1268 Kick Trix Trainer

B 1624 Houten Balansbord

B 1924 Rivier Stenen

C 0768 Geomag

F 6546 Astro Space Rocket

F 3624 Gril En Leer Babeque V Tech

F 3446 Paw Patrol Vrachtwagen 2

Z 0302 Kiekeboe Dierentrein

Voor onze leners hebben we een enquête opgesteld. Wil je die invullen en retourneren aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij gaan vertrouwelijk om met de ingevulde gegevens. 

ONZE HELE SPEELGOEDCOLLECTIE VIND JE OP: www.speelotheektreintje.nl 

Wij wensen je fijne carnavalsdagen. 

M E T  S P E E L-O-T H E E K  ’t  T R E I N T J E  Z I T  J E  O P  H E T  J U I S T E  S P O O R.

1e nieuwsbrief Januari 2023

-Bericht 10 januari 2023-

Beste leners en andere belangstellenden, Het bestuur en de medewerksters van speel-o-theek ’t TREINTJE wenst iedereen veel geluk en een goede gezondheid voor 2023. De feestdagen zijn voorbij en het gewone leven wordt weer opgepakt, zo ook bij de speel-o-theek. 

Het bestuur van de speel-o-theek had sinds enige tijd een nieuwe secretaris. Helaas is deze ziek geworden en om die reden zag hij zich genoodzaakt zijn functie neer te leggen. Wij zijn we nu op zoek naar een opvolger. Als je interesse hebt of iemand kent die deze mooie functie kan vervullen, wil je dan contact opnemen met onze voorzitter Rianke Vermeer, voor een functiebeschrijving? E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. René vanaf deze plaats bedankt voor je inzet en we wensen je een goed herstel toe. In onze nieuwsbrief van december 2022 hebben we een artikeltje geschreven over Speelgoed verlengen.   

Dit is bestemd voor onze leden. Voor alle duidelijkheid herhalen we dit nog een keer. We gaan terug naar de normaal geldende spelregels: Eén keer verlengen is mogelijk, wanneer het speelgoed niet door anderen is gereserveerd.

Tijdens de wintermaanden vragen we speciale aandacht voor spellen voor volwassenen en de oudere jeugd. Inmiddels beschikken we over een grote collectie. In de speel-o-theek staan deze spellen bij de gezelschapsspellen onder de nummers G.001, G.002 en G.003 enzovoorts. Op de website vind je de spellen met een uitgebreide beschrijving bij: 8-99 jaar, gezelschap. Bijvoorbeeld: CALICO Code: Spellen voor volwassenen zijn anders dan versies vanaf bijvoorbeeld 8 jaar. Het taalgebruik kan anders zijn en vaak is het uitdagender doordat er meer regels zijn. Een spelletje doen met het hele gezin is altijd erg leuk, maar als de kinderen op bed liggen is het voor volwassenen ook leuk om spellen te spelen die alleen voor volwassenen geschikt zijn, bijvoorbeeld door de moeilijkheidsgraad of het taalgebruik. Verder kunnen tal van Oud-Hollandse spellen geleend worden, die ook leuk zijn voor een familiedag of een feestje. Ook hebben we een sjoelbak en diverse kaartspellen om tijdens de winteravonden mee te spelen. 

De lente komt straks in zicht en je hebt vast nog wel ideeën voor het aanschaffen van nieuw speelgoed. Het is fijn als je het ons laat weten via de ideeënbus die in de speel-o-theek op de balie staat of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding: suggesties voor nieuw speelgoed. Onze speelgoedwerkgroep bekijkt dan of het speelgoed geschikt is om uit te lenen en kan het wellicht aankopen. Met speel-o-theek ’t TREINTJE zit je op het juiste spoor

Geslaagde beurs van spellen en puzzels.

- Bericht 04 november 2022-

Op woensdag 2 november jl. is door de vrijwilligers van speel-o-theek ’t TREINTJE een speelgoedbeurs georganiseerd. Deze beurs vond plaats in een klaslokaal van K.B.S. St. Jozef aan de Kloosterstraat in Rijen. De directie van de Jozefschool heeft deze ruimte hiervoor gratis ter beschikking gesteld.

Precies een jaar geleden is de speel-o-theek verhuisd van CC GR De Boodschap naar deze mooie locatie. Voor de speel-o-theek een reden om meer bekendheid te krijgen door onder andere een speelgoedbeurs te organiseren.

Dank zij de gemeente Oosterhout beschikte de speel-o-theek over veel spellen en puzzels, die voor een klein prijsje, variërend van € 0,50 tot € 2,00, verkocht konden worden. De beurs was geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Iets na twaalven gingen kopers al met stapels spelmateriaal in hun armen en met volle tassen de deur uit.

De bedoeling is om jaarlijks deze activiteit te organiseren. Misschien ga jij volgend jaar met een volle tas met spellen en puzzels naar huis.

De opbrengst bedraagt meer dan € 200,00. Van dit bedrag kan nieuw en duurzaam speelgoed aangeschaft worden, dat door en voor alle leeftijden geleend kan worden.

Dank zij de inzet van vele handen van vrijwilligers van de speel=o=theek is deze beurs een succes geworden.

Met speel-o-theek ‘t TREINTJE zit je voor spelmateriaal op het juiste spoor!

Heel veel nieuws.

- Bericht 10 oktober 2022 -

Gelukkig hebben we veel goed nieuws te melden. Rabo ClubSupport Maandag 3 oktober jl. werd in de Cammeleur in Dongen de uitslag bekend gemaakt van de actie Rabo ClubSupport. 26 leden van de Rabobank hebben hun stem uitgebracht op de speel-o-theek en dit leverde het mooie bedrag op van € 275,01. Hierdoor is het mogelijk om goed en duurzaam buitenspeelgoed aan te schaffen, waar binnenkort mee gespeeld kan worden. Iedereen die gestemd heeft op de speel-o-theek hartelijk dank. Wil je zelf je achterban bedanken voor dit mooie resultaat en vragen of de speel-o-theek het volgend jaar weer op hen kan rekenen?

Jaarmarkt 18 oktober 2022 De speel-o-theek is vertegenwoordigd op de jaarmarkt. Je vind ons bij de scholen, Bij K.B.O. St. Jozef, bij de blauwe vlag van de speel-o-theek. Er worden flyers uitgereikt en er is een raadspel: raad het aantal legostenen in deze krat. De winnaar ontvangt een boemelabonnement.

Speelgoedbeurs Op woensdag 2 november a.s. worden heel veel spellen en puzzels te koop aangeboden. De prijzen variëren van € 0,50, € 1,00 en € 1,50. Voor een klein bedrag kun je heel veel spellen en puzzels aanschaffen die leuk zijn als cadeautjes voor de decembermaand. De beurs is van 12.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom in een klaslokaal van K.B.S. St. Jozef. De ingang is aan de Kloosterstraat bij de blauwe vlag van de speel-o-theek. Graag contante betaling, want pinnen c.q. geld overmaken is niet mogelijk.

Thematassen c.q. steunpakketten Begin 2020 hadden we een presentatie van dit materiaal gepland. Helaas was corona een spelbreker en heeft de speel-o-theek inmiddels drie verhuizingen gehad. De laatste op 1 november 2021 naar K.B.S. St. Jozef, waar we in een warm bad terecht gekomen zijn. Nu we ons eigen stekje ingericht hebben willen we deze tassen gaan presenteren aan scholen en instellingen, die ondersteuningen bieden aan kinderen. De presentatie vindt in afgeslankte vorm plaats op donderdag 10 november a.s. en de thema’s zijn: 1. Rouwverwerking voor kinderen 2. Uit Elkaar 3. Het gehandicapte kind Uiteraard mag elke lener en verder iedereen die dat graag wil een van deze tassen GRATIS drie weken lenen tegen betaling van een borg van € 5,00. Dit bedrag wordt uiteraard terugbetaald wanneer alles netjes wordt ingeleverd. Kinderen bescherm je van verdriet door ze ermee te leren kennismaken. Met het aanbieden van deze thematassen hopen we dat dit een handvat kan zijn. Het gehandicapte kind Uit elkaar Verliesverwerking.

Nieuwe spellen Door een geslaagde sponsoractie bij winkeliers hebben we een mooi bedrag gescoord om spellen aan te schaffen voor volwassenen. Daar verneem je nog meer over en…………… zeg het voort.

Deze spellen komen na de herfstvakantie in de uitleen Er is ander en ook houten speelgoed in de uitleen gekomen, namelijk: G3768 Kletspot G5768 Goki: Hoedje wip G6268 The Dimension Z0168 Handklokken 8 bontgekleurde klokken in een houten opbergkist.Bereik c3 - c4. Bijzonder mooie kwaliteitsklokken, met mooie zuivere tonen. G2380 Huis tuin en keuken 'Hoe was het bij ons thuis?' De koffer bevat 144 spelkaarten met vragen, verdeeld over 6 thema’s: huis, tuin en schuur, keuken, woonkamer, etc. Elk thema heeft zijn eigen kleur, waardoor het spel met de kleurendobbelsteen gespeeld kan worden. Een spel voor geheugentraining. G5068 Holland Bingo Plus Z0524 Pyramideblokken met bellen. Door met de blokken te schudden, hoor je geluid. Er zijn steeds twee blokken met eenzelfde geluid. Doel van dit spel is blokken met eenzelfde geluid bij elkaar te zoeken. Blokken met hetzelfde geluid hebben eenzelfde kleur muzieknootje. Ook erg leuk voor ouderen: Gehoor, tastzin en beweging worden zo gestimuleerd. Z0624 Grote houten domino. Klassiek dominospel met 28 stukken in extra grote uitvoering. De stukken zijn voorzien van reliëfnoppen voor de verschillende getallen. Leuk voor iedereen va. 3 jaar, maar ook bijzonder geschikt voor iedereen met een beperkt gezichtsvermogen. Z1124 Ontdekkingsset. Met deze ontdekkingsset ga je de wereld opeens anders zien. De kleurenfilters, het vergrootglas en 2 spiegels veranderen voorwerpen in onvoorstelbare vormen en creëren verrassende sferen. Altijd al door een roze bril willen kijken? Dit is je kans!

ACTIE Investeer eenmalig € 25,00 en dan mag je een jaar lang 3 stuks speelgoed mee naar huis nemen voor een periode van 3 weken, zonder dat daar kosten bij komen. Heb je het spel na 3 weken nog niet uitgespeel, dan laat je dat even weten en verlengen we de periode met nog een keer 3 weken. Spel eerder klaar of je vind het niet zo leuk, dan breng je het gewoon eerder terug en neem je een ander spel mee. Is er een spel waarvan je denkt dat het leuk is en wij hebben het niet, mag je dat laten weten en gaan wij kijken of het voor ons als speel-o-theek haalbaar is om het aan te schaffen. Uiteraard ben jij dan de eerste die het mag lenen.

Tot ziens in de speel-o-theek. Bestuur en medewerksters speel-o-theek ’t TREINTJE MET SPEEL-O-THEEK ’t TREINTJE ZIT JE OP HET JUISTE SPOOR

Bijna zomervakantie

- Bericht 07 july 2022 -

Nog een paar dagen en dan is de vakantie periode aangebroken. Scholen sluiten voor 6 weken de deuren. Ook de speel-o-theek zal geen uitleen doen in deze periode. Het geleende speelgoed heeft om die reden nu een leentermijn van 9 weken. Dit om te voorkomen dat iedereen op dezelfde dag terug gaat komen. De laatste uitleen dag is vrijdag 23 juli, op maandag 5 september gaan onze deuren weer open, en is iedereen weer welkom.

We kijken terug op een mooie 1e helft van dit jaar, en hopen dit in de 2e helft verder voort te zetten. Met de verhuizing naar de school zijn we heel blij. We zijn goed zichtbaar en makkelijk toegankelijk, het leners aantal is gegroeid, de openingstijden verruimd. En er liggen al veel leuke plannen klaar voor na de vakantie. Zo willen we graag meer spellen voor de leeftijd 20+. We willen een speel-o-theek zijn niet alleen voor kinderen maar juist ook voor de volwassenen die graag een gezelschapsspel spelen. Heb je als lener wensen of ideeën voor spellen en speelgoed dan horen we die graag. Als we de openingstijden nog zouden uitbreiden naar welke tijd gaat je voorkeur uit?

Ons PuzzelRuilStation kent ook al veel bezoekers. De puzzels worden niet alleen geruild door puzzelaars uit Rijen maar komen ook van de omliggende gemeentes zoals Dongen, Oosterhout en Breda. En is het de bedoeling dat er puzzels worden geruild en daarmee het aantal gelijk blijft, krijgen we ook regelmatig extra puzzels gedoneerd, waardoor onze 2 kasten behoorlijk vol zijn. Alleen maar fijn natuurlijk want dan hebben we een variërend aanbod.

Inmiddels is de klavertjes actie bij de Albert Heijn afgelopen en de prijsuitreiking geweest. De speel-o-theek heeft hiermee het mooie bedrag van € 291.00 gekregen. Dank hiervoor natuurlijk aan de Albert Heijn Rijen en alle bezoekers van de winkel die zijn of haar klavertje in onze buis heeft gestopt. Na de vakantie laten we weten welke bestemming het heeft gekregen.

Ook dit jaar hebben wij ons opgegeven voor de RaboClubSupport. De Rabobank verdeelt ieder jaar een geldbedrag onder de deelnemende verenigingen. De leden van de bank bepalen door te stemmen welke stichting of club een financiële bijdrage krijgt en hoeveel. LET OP: alleen LEDEN van de bank kunnen stemmen. Dit stemmen gaat via de Rabo App of Rabo Internetbankieren. Er wordt geen stemcode per mail of post verstuurd. Lid worden en stemmen kan eenvoudig onder de knop ’Zelf regelen’. Stemmen kan van 5 t/m 27 september 2022. Elke stem levert geld op... dus vraag ook mensen in je omgeving aan ons te denken! Hopelijk krijgen we weer een leuk bedrag bij elkaar voor de aanschaf van nieuwspeelgoed!

Het bestuur en vrijwilligers wensen alle leden een fijne vakantie toe.

Nu lid worden van de speel-o-theek en score een bal.

- Bericht 15 mei 2022 -

Actie lid worden voor de zomervakantie. Speel-o-theek ’t TREINTJE heeft een leuke actie. De eerste 10 nieuwe leden die een abonnement afsluiten bij de speel-o-theek krijgen een voetbal met ballenpomp. Deze actie start op 1 juni en sluit op 22 juli 2022. (Zolang de voorraad stekt)

Voor bestaande leden hebben we ook een leuke actie. Alle kinderen kunnen de bijgevoegde kleurplaat in leveren voor of uiterlijk op 1 juli bij Speel-o-theek ’t TREINTJE. De leukste 3 winnen dan ook een voetbal met pomp. Je kunt je aanmelden via onze site www.speelotheektreintje.nl of op locatie. KBS St. Jozef. Ingang aan de Kloosterstraat tegenover huisnummer 14.

We hebben 3 soorten abonnementen. Boemel-abonnement à € 15,- ½ jaar 3 stuks speelgoed per 3 weken Sprinter-abonnement à € 25,- 1 jaar 3 stuks speelgoed per 3 weken Intercity-abonnement à € 45,- 1 jaar 6 stuks speelgoed per 3 weken Themapakketten. We hebben ook Themapakketten in de uitleen. Themapakketten worden zorgvuldig samengesteld voor specifieke doelgroepen. We leveren graag maatwerk. Je hoeft geen abonnement af te sluiten, maar als je nog niet aangemeld bent bij de speel-o-theek, moet je dat eerst wel even doen. Als je een pakket wilt reserveren? Doe dat dan minstens een week van tevoren. Kijk anders even op onze site.

Vakantie sluiting. Met Hemelvaart 26 en 27 mei zijn wij gesloten.

De zomervakantie is van maandag 25 juli 2022 tot en met vrijdag 2 september. We hebben veel leuke dingen in ons assortiment waarmee je de zomervakantie fijn kunt doorkomen. Dit zowel voor binnen als voor buiten. Reserveer wel tijdig je wensen, want anders grijp je mogelijk mis.

Bestuur. Na enige tijd zoeken is het bestuur van Speel-o-theek ’t TREINTJE weer compleet. Er is een nieuwe secretaris gevonden. Het bestuur bestaat nu uit: Voorzitter: Rianke Vermeer Secretaris: René Bergmans Penningmeester: Angela van Oosterum

Doet u uw boodschappen bij Albert Heijn of bij de Jumbo? De Klavertjesactie loopt nog tot 29 mei en Speel-o-theek ’t TREINTJE doet ook mee. Bij elke € 10,- die je besteed bij AH, Etos en Gall & Gall krijg je een klavertje die je kunt doneren in de buis van onze Speel-o-theek ’t TREINTJE. Het doel is het aanschaffen van verantwoord en duurzaam speelgoed.

De Jumbo heeft nu twee maanden een statiegeldactie ten bate van de Speel-o-theek ’t TREINTJE. Door op de donatieknop te drukken doneer je de opbrengst van het statiegeld aan de speel-o-theek, zodat er nieuw materiaal aangeschaft kan worden om buiten te spelen.

Bij voorbaat al onze dank en hopen u te ontmoeten in onze Speel-o-theek

Voorjaar

 - Bericht 3 april 2022 -

Het goede weer en Pasen komen er weer aan, het is dan plezierig om fijn buiten te zijn. Wij hebben leuke attributen, om lekker mee buiten te spelen. Zoals stelten, ezyrollers enz… Graag nodigen we je uit om een kijkje te komen nemen wat er allemaal is. Dit kan op onze site of bij ons op de locatie. Reserveer tijdig je keuze want met de schoolvakanties zijn we dicht.

Wist jij dat Speel-o-theek ‘t TREINTJE ook schenkingen accepteert? Stel dat je tijdens het opruimen van bijvoorbeeld de zolder speelgoed tegenkomt waar niet meer mee wordt gespeeld. Dit speelgoed is bij ons van harte welkom. De Speel-o-theek kijkt eerst of het speelgoed geschikt is om uit te lenen. Indien dit niet het geval is dan wordt dit verkocht of doorgegeven aan een goed doel (weggeefhoek – AZC). Het speelgoed mag niet incompleet of stuk zijn. Zo ontstaat er voor iedereen een win/win situatie. Jij bent van je speelgoed af, de Speel-o-theek heeft leuk speelgoed erbij wat uiteindelijk zorgt voor meer blije kinderen. Mooi toch!

De openingstijden zijn verruimd. De maandag en donderdag ochtend zijn erbij gekomen. Openingstijden: Maandag 09:30-11:45 uur Woensdag 14:00-16:30 uur Donderdag 09:30-11:45 uur Vrijdag 14:00-16:30 uur Tijdens de schoolvakanties zijn we gesloten.

Klavertjesactie Speel-o-theek ’t TREINTJE doet ook mee met de Klavertjesactie. De actie start op zaterdag 16 april met promotie in het winkelcentrum De Laverije. Deze actie loopt van 16 April tot 29 Mei. Bij elke €10 die je besteed bij AH, Etos en Gall7Gall krijg je een klavertje die je kunt doneren in de buis van onze stichting Speel-o-theek ’t TREINTJE Als doel hebben wij opgegeven dat we duurzaam en verantwoord speelgoed willen aanschaffen ten behoeve van alle leeftijdsgroepen. Ook stellen wij abonnementen beschikbaar aan minder draagkrachtige gezinnen.

Hopelijk mogen wij veel donaties tegemoetzien. Bij voorbaat al onze dank.

Collecte week Jantje Beton

- Bericht 25 februari 2022 -

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 maart 2022 wordt in het hele land en in Rijen gecollecteerd voor de landelijke Jantje Beton Collecte. 45.000 collectanten van zo’n 1600 jeugdclubs gaan dan de straat op namens hun jeugdclub om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. De helft van de opbrengst mogen jeugdclubs zelf houden om te besteden aan materiaal of andere zaken van de eigen club.

In RIJEN wordt gecollecteerd door de leden van de Scouting en vrijwilligsters van speel-o-theek 't TREINTJE. De collectanten zijn in wijken verdeeld, zodat niet twee keer bij u wordt aangebeld.

Scouting kan het geld goed gebruiken voor hun leden en de speel-o-theek koopt nieuw buitenspeelgoed aan, waarvan de jeugd in de hele gemeente gebruik kan maken. Buitenspelen is belangrijker dan ooit na een periode binnen zitten.

Dus: 50% van de opbrengst is voor de collecterende jeugdorganisatie zelf. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land.

Spelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen bijna nooit buiten. Voor kinderen met een beperking is dat vaak onmogelijk. Dat is superstom. Zij willen ook met vriendjes buiten de wereld ontdekken. Daarom komen we in actie. Doe je mee? 50% van de opbrengst is voor je eigen clubkas en 50% gaat naar onze projecten. Win-win!

GEEF AAN JANTJE BETON, GEEF AAN DE COLLECTANT. Dit kan ook met de digitale collectebus.

Afscheid van een tijdperk

- Bericht 6 juli 2021 -

Nu de speel-o-theek een nieuwe huisstijl heeft, willen we op een bijzondere manier afscheid nemen van het oude logo. En daar kun jij je voordeel mee doen!

Je kunt de komende tijd zomaar ergens een zwerfkei vinden, met het oude logo van speel-o-theek 't Treintje. Als je die vindt en inlevert bij de speel-o-theek krijg je 20% korting op een abonnement

En we maken het nóg mooier. De zwerfkei is en blijft jouw eigendom, dus als je 'm daarna aan iemand anders wilt geven, kun je zo ook een ander blij maken met 20% korting op 'n abonnement.  

De aktie loopt tot het einde van dit feestjaar.

De speel-o-theek bestaat 35 jaar

- Bericht 21 juni 2021 -

Met speel-o-theek 't Treintje zit je op het juiste spoor!

Kom gauw eens langs. Je vindt ons in de CCGR De Boodschap, Nassaulaan 62-64.

Tot gauw!

We gaan weer buiten spelen!

- Bericht 8 juni 2021 -

Door de versoepelingen van de corona-maatregelen is opeens weer van alles mogelijk. Ook het koude voorjaar ligt inmiddels achter ons. Het leven lacht eenieder weer toe!

En, als kers op de taart, is het buitenspeelseizoen weer begonnen. Jantje Beton luidt het in met de buitenspeeldag op 9 juni a.s.

Buiten spelen kun je op allerlei manieren. 

Aan fietsjes, steps en skelters om buiten mee te crossen is bij de speel-o-theek geen gebrek. Maar er is meer. Zo zit er -bijvoorbeeld- een waterbaan, een trampoline, maar ook een eenwieler in de collectie. En een spelletjeskrat met daarin allemaal buitenspellen.

Daarnaast zijn sommige familiespellen heel geschikt om buiten te spelen. Het Zweedse werpspel Kubb is momenteel erg populair en geschikt voor alle leeftijden!

Voor scholen en kinderdagverblijven zijn er themapakketten, speciaal voor buiten spelen. Voor de onderbouw en de middenbouw

Het themapakket 'spellen voor de grove motoriek', tenslotte, bevat tal van spellen die je heel goed buiten kunt spelen.  

Dus, nu eerst iets reserveren op de site en dan..  snel naar buiten!

Met speel-o-theek 't Treintje zit je op het juiste spoor!

Met speel-o-theek 't Treintje zit je op het juiste spoor!

- Bericht 25 mei 2021 -

Speel-o-theek 't Treintje bestaat dit jaar 35 jaar. Met zo'n staat van dienst, mag je wel even de tijd nemen om terug te kijken! 

Door corona doen we dat een beetje anders. 
We gebruiken deze tussenstop vooral ook om te vernieuwen en vol ambitie door te gaan.

't Treintje doet dat met een opgefriste website.

Het assortiment is uitgebreid met spellen voor volwassenen, met daarbij bijzondere aandacht voor ouderen. De speel-o-theek is er voor iedereen die wil spelen. Van 0 tot 99. Voor (zorg-)instellingen, scholen, kinderdagverblijven etc, zijn er nu themapakketten te leen. Bijvoorbeeld 'puzzels met grote stukken', 'muziek maken' of  'zintuigen prikkelen'. Maatwerk voor speciale doelgroepen. 
Vanzelfsprekend is er ook nieuw speelgoed voor onze trouwe reizigers van 0-12 jaar.

De online catalogus bevat een schat aan uitdagingen en spelplezier voor iedereen. Ga eens lekker rondstruinen in de digitale speel-o-theek.     
Of, kom langs, want het mag weer! Je vindt ons in CCGR De Boodschap.

Met speel-o-theek 't Treintje zit je op het juiste spoor!