Skip to main content

In het hele assortiment zoeken

Assortiment speelgoed

Speel-o-theek 't TREINTJE heeft het speelgoed opgedeeld in leeftijdscategorieën.

Binnen iedere leeftijdsgroep is het speelgoed verder onderverdeeld naar de verschillende ontwikkelingsgebieden: BEWEGEN | CONSTRUCTIE | FANTASIE | GEZELSCHAP | PUZZELS | ZINTUIGEN | MUZIEK | OUD-HOLLANDSE SPELLEN.
 
Je begrijpt dat dit slechts richtlijnen zijn. Ieder mens ontwikkelt zich op zijn eigen unieke manier en tempo. Als ouder ken jij je kind het best en weet je waar jouw kind wel of niet aan toe is. Uiteraard helpen we graag bij het maken van de juiste keuze.

Wil je online reserven? Dat kan via dit formulier

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen? We horen ze graag!

Kinderen van 0-2 jaar

De ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 2 jaar wordt vooral gekenmerkt door fysieke groei, de behoefte aan hechting en het ontdekken van zichzelf en zijn omgeving met zijn zintuigen. Het jonge kind is hierbij sterk afhankelijk van anderen in zijn omgeving.

Kinderen van 2 - 4

Kinderen tussen de 2 en 4 jaar gaan de wereld ontdekken. Ze krijgen steeds meer hun eigen wil en zoeken grenzen op. Ook willen ze graag dingen zelf doen, zoals eten en aankleden.

Kinderen van 4 - 6

Tussen 4 en 6 jaar is je kind een kleuter. Er breekt een nieuwe tijd voor hem aan, want hij of zij gaat al naar school. Kleuters kunnen inmiddels alleen, maar ook met anderen spelen. Fantasiespel is belangrijk in deze leeftijdsfase. De taalontwikkeling van je kleuter gaat nu hand in hand met zijn sociale en cognitieve ontwikkeling. Met behulp van taal probeert hij grip te krijgen op dingen in zijn werkelijke omgeving en in zijn fantasie.

Kinderen van 6 - 8

De meeste kinderen van deze leeftijd zitten in groep drie of vier. Kinderen in deze leeftijdsgroep spelen graag samen. Met kinderen of met het gezin. Gezelschapsspellen beginnen in deze periode steeds populairder te worden. Maar ook samen buiten spelen is erg in trek.

Iedereen van 8 - 99

Kinderen van 8+ spelen heel goed samen en heel goed alleen. Echte hobby's ontstaan vaak rond deze leeftijd.
Omdat dit eigenlijk geldt voor iedereen tussen 8 – 99, is deze leeftijdscategorie voor iedereen v.a. 8 jaar die graag wil spelen.

Steunpakketten

De speel-o-theek heeft speciale  steunpakketten.